1 imbiero šaknies gabalėlis (1,5-2cm)
1 didelis svogūnas,
1 česnako skiltelė,
1 šaukštelis kmynų,
3 gvazdikėliai,
3 šaukštai sezamo (alyvų) aliejaus,
250g ėriuko mėsos (avienos) faršo,
250g ryžių,www.skanus.lt
300g šaldytų žirnelių,
1 šaukštelis indiškų prieskonių mišinio.
GAMINIMAS:
Nulupti imbiero šaknį, svogūną ir česnako skiltelę. Imbierą supjaustyti šiaudeliais, svogūną ir česnaką - smulkiais gabalėliais. Sudėjus kmynus ir gvazdikėlius visa tai pakepinti sezamo aliejuje. Sudėti mėsos faršą ir pakepinti. Įmaišyti ryžius ir užpilti 1/2 l sūdyto vandens. Viską sumaišyti, uždengti ir apie 15 min. troškinti ant nedidelės ugnies. Sudėti indiškų prieskonių mišinį ir žirnelius ir dar patiekalą patroškinti 8 min.