600 g kiaulienos kumpio,
1 kopūsto,
4 šaukštų brendžio,
4 šaukštų aliejaus,
1/2 žaliojo aitriojo pipiro,
125 g smulkiai maltos mėsos,
1 šaukštelio maltų saldžiųjų paprikų,
1/4 l grietinės,
1 kiaušinio,
2 šaukštų džiūvėsėlių,
druskos,
pipirų,
1/3 l sultinio.
GAMINIMAS:
Brendį sumaišykite su šaukštu aliejaus, pagardinkite sutrintais žaliaisiais pipirais ir patepkite mėsą. Mėsos faršą pabarstykite saldžiąja paprika ir sumaišykite su 2 šaukštais grietinės, kiaušiniu ir džiūvėsėliais. Pasūdykite ir pabarstykite pipirais.
Likusį aliejų įkaitinkite keptuvėje. Paruoštą mėsą apkepkite iš visų pusių, užpilkite sultiniu ir troškinkite 15 min. Išimkite, likusią grietinę sumaišykite su kepsnio sultimis ir paruoškite padažą. Kopūsto lapus sumeskite į verdantį vandenį ir palaikykite 3 min., po to išgriebkite ir greitai nuliekite šaltu vandeniu.
Nusausinkite, išklokite ant lentelės, aptepkite su malta mėsa, uždėkite kiaulienos kumpį ir stipriai suvyniokite. Orkaitėje kepkite 20-30 minučių.