500 g bulvių,
4 gabalėlių kalakutienos filė,
žiupsnelio maltų juodųjų pipirų,
žiupsnelio druskos,
žiupsnelio maltų uoginių paprikų,
žiupsnelio kario,
1 šaukšto augalinio aliejaus,
120 g sūrio "Jovaras",
šaukšto smulkintų prieskoninių žolių (krapų, petražolių).
GAMINIMAS:
Bulves su lupenomis išvirkite, bet nepervirkite, atvėsinkite ir nulupkite. Mėsą nuplaukite, nusausinkite, pabarstykite druska, pipirais ir plonai supjaustykite. Mėsos kepsnius pakepkite keptuvėje gerai įkaitintame aliejuje po 2-3 min. iš abiejų pusių.
Išimtą iš keptuvės mėsą sudėkite į kepimo indą. Bulves ir sūrį sutarkuokite šiaudeliais ir sumaišykite. Į mišinį suberkite žalumynus, įberkite šiek tiek druskos ir kario. Mišinį išdėliokite ant kepsnių ir prispauskite plokščiu įrankiu. Kepkite apie 10 min. gerai įkaitintoje orkaitėje. Patiekite su ridikėlių arba kitų daržovių salotomis.