1 kg minkštos jautienos,
1 stiklinės spanguolių,
2 šaukštų cukraus,
4-5 skiltelių česnako,
80 g rūkytų lašinių,
žiupsnelio pipirų.
GAMINIMAS:
Spanguoles ištrinkite su cukrumi, lašinius supjaustykite šiaudeliais. Mėsos gabale įpjaukite nedideles "kišenes" ir sukiškite į jas po šiaudelį lašinių bei gabalėlį česnako. Prikimštą mėsos gabalą ištrinkite druska, pipirais, gausiai aptepkite spanguolių tyre ir 2-3 val. pastatykite į šaldytuvą.
Tuomet suvyniokite mėsą į aliuminio folijos lakštą ir maždaug 2 val. kepkite orkaitėje, nustačius neaukštą temperatūrą. Iškepusią mėsą padalykite porcijomis ir patiekite su bulvių koše, konservuotomis daržovėmis.