1 viščiuko,
2 šaukštų krapų,
2 šaukštų petražolių,
10 g sviesto,
1 stiklinės vandens,
šlakelio citrinos sulčių,
druskos,
kmynų,
1 šaukštelio miltų.
GAMINIMAS:
Išdarinėtą viščiuką supjaustykite į 4 dalis, apkepkite svieste, užbarstykite kmynų. Į puodą sudėkite apkepintus viščiuko gabaliukus, smulkintas petražoles ir krapus, įpilkite vandens, šlakelį citrinos sulčių, įberkite druskos. Troškinkite.
Baigiant troškinti supilkite grietinę, išplaktą su miltais. Užvirinkite. Į stalą patiekite su bulvių ar kruopų koše bei pakepintais pyrago skrebučiais. Prie viščiuko tinka bruknių košė, obuolienė, kepti obuoliai ar obuolių skiltelės, apkepintos svieste.