0,5 kg vištienos ar kalakutienos filė (tinka ir kiaulienos išpjova, kumpis),
7-8 morkų,
2 svogūnų,
4 česnako skiltelių,
1 indelio neriebaus majonezo,
300 g fermentinio sūrio,
po žiupsnį druskos,
kario ir
raudonųjų pipirų,
sviesto kepti.
GAMINIMAS:
Mėsytę supjaustykite maždaug 1 cm storio ilgais gabalėliais, iš abiejų pusių pabarstykite druska ir prieskoniais. Nuskustas morkas supjaustykite griežinėliais, o svogūnus - žiedeliais, česnakus susmulkinkite, sūrį sutarkuokite. Visas daržoves padalykite per pusę. Į paruoštą, sviestu pateptą, skardą pirmiausiai išdėliokite sluoksnį griežinėliais supjaustytų morkų.
Ant viršaus uždėkite svogūnų žiedelius ir smulkintą česnaką, tuomet išklokite visą mėsytę. Ir vėl sluoksniais baikite dėti morkas, svogūnus, česnaką, o viršų apibarstykite tarkuotu sūriu bei uždėkite sluoksnį majonezo. Kepkite apie valandą, 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje. Ypač skanu su bulvių koše ir marinuotais ar raugintais agurkėliais.