Kepsnys su bruknėmis receptas  
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Kepsnys su bruknėmis


Recepto įvertinimas:5 balai5 balai5 balai5 balai5 balai


INGREDIENTAI:

1,8 kg minkštos kiaulienos,
3 šaukštų aliejaus,
2 šaukštų sviesto,
1 citrinos sulčių bei nutarkuotos žievelės,
1 stiklinės baltojo vyno,
125 ml tirpaus sultinio,
300 g tirštos bruknių uogienės,
6 obuolių,
po žiupsnį druskos,
pipirų,
džiovintų mairūnų.

GAMINIMAS:

Mėsą nuplaukite, nusausinkite, jei yra plėvių, jas pašalinkite. Citrinos žievelę ir pusę sulčių sumaišykite su druska, pipirais, mairūnu. Šiuo mišiniu įtrinkite mėsą ir palikite 3 valandom. Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir sviestą, mėsą iš visų pusių gražiai apkepinkite ir įdėjus į keptuvą kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 1 val. vis užpilant sultiniu bei puse vyno.

Nuplautus obuolius perpjaukite pusiau, išskobkite sėklalizdžius, pašlakstykite likusiomis citrinos sultimis. Mėsai likus kepti 15 min., aplink ją sudėkite obuolius. Likusį vyną užvirinkite, pridėkite pipirų, mairūnų. Iškepusią mėsą padėkite ant plokščios lėkštės. Šalia sudėkite obuolių puseles, pripildytas bruknių uogienės. Likusią uogienę sumaišykite su ataušusiu vyno padažu ir apliekite kepsnį.

1 balas 2 balai2 balai 3 balai3 balai3 balai 4 balai4 balai4 balai4 balai 5 balai5 balai5 balai5 balai5 balai

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668