Viščiuko (1,8-2 kg),
2 citrinų,
šaukštelio druskos,
šaukštelio baltųjų pipirų,
šaukštelio rausvųjų pipirų,
2 rozmarino šakelių,
2 šaukštų aliejaus,
2 šaukštelių sojų padažo.
GAMINIMAS:
Gerai nuplaukite viščiuką ir nusausinkite servetėle. Citrinas supjaustykite skiltelėmis. Sumaišykite pipirus bei druska. Puse šio mišinio ištrinkite viščiuko vidų bei išorę. Į viščiuko vidų sukiškite rozmarinų šakeles ir supjaustytas citrinas. Pilvą susmeikite mediniu smeigtuku. Prapjaukite odelę aplink vištos šlauneles iš abiejų pusių.
Pakelkite ją pirštais ir prikimškite druskos, pipirų, smulkinto rozmarino. Odeles sunerkite smeigtukais. Visą viščiuką aptepkite aliejaus ir sojų padažo mišiniu. Kepkite 175 laipsnių temperatūros orkaitėje apie 1,5 valandos. Įsmeikite smeigtuką į storiausią šlaunelės vietą. Jei iš mėsos sunkiasi rausvas ir skaidrus skystis - viščiukas iškepęs.