4 didelių bulvių,
2 stiklinių grietinės,
1 šaukšto smulkiai pjaustyto svogūno,
5 sukapotų česnako skiltelių,
poros lašų aštraus pipirinio padažo,
kepimo aliejaus,
0,5 stiklinės tarkuoto "Džiugo" sūrio,
0,5 stiklinės tarkuoto "Jovaro" sūrio,
8 riekelių kepto bekono,
2 šaukštų smulkiai pjaustytų svogūnų laiškų.
GAMINIMAS:
Iškepkite orkaitėje švariai nuplautas ir nusausintas bulves su lupenomis. Sumaišykite grietinę su svogūnais, česnakais bei pipiriniu padažu, supilkite į indelį ir dėkite į šaldytuvą. Kai keptos bulvės atvės, visas perpjaukite per pusę.
Išskobkite minkštimą taip, kad puselių sienelės liktų apie 0,7-1 cm storio. Kiekvieną puselę išilgai perpjaukite į tris dalis. Keptuvėje arba gruzdintuvėje įkaitinkite kepimo aliejų ir apskrudinkite bulvių riekeles iki auksinio atspalvio.
Sudėkite apskrudusias riekeles į kepimo formą, apiberkite smulkinto bekono gabalėliais, sūrių mišiniu ir kepkite orkaitėje, kol išsilydys sūris. Dar šiltas bulvių riekeles pabarstykite svogūnų laiškais ir patiekite su grietinės padažu, supilstytu į nedideles padažines.