1 kg bulvių,
1 svogūno,
400 g plonų bekono juostelių,
200 ml grietinės,
300 g tarkuoto kietojo sūrio,
po žiupsnelį druskos,
pipirų.
GAMINIMAS:
Bulves gerai nušveiskite, nuplaukite, sudėkite ant skardos ir valandą kepkite iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje. Tuomet bulves išėmus perpjaukite išilgai pusiau ir kiekvienoje pusėje išskobkite maždaug 1 cm skersmens duobelę. Išskobtą minkštimą sudėkite atskirai į dubenį.
Bekono juosteles pakepinkite be riebalų, suberkite smulkiai sukapotus svogūnus ir dar šiek tiek pakepinkite. Keptą bekoną susmulkinkite ir kartu su svogūnais sumaišykite su bulvių minkštimu. Supilkite grietinę, suberkite sūrį, gerai išmaišykite, pagardinkite prieskoniais ir šiuo mišiniu įdarykite bulves. Kepkite iki 220 laipsnių įkaitintoje orkaitėje dar 15 minučių.