Tradicinių naminių didžkukulių tešla receptas 
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Tradicinių naminių didžkukulių tešla


Recepto įvertinimas:1 balas


INGREDIENTAI:

4 kg bulvių,
1/2 stiklinės pieno,
truputis bulvių krakmolo (jei reikia),
druskos,
vitamino C tabletė (nebūtinai).

GAMINIMAS:

1 kg bulvių švariai nuplaukite ir išvirkite su lupenomis. Atvėsusias nulupkite ir sumalkite mėsmale. Likusias bulves nuskuskite ir smulkiai sutarkuokite. Naudojami sūrmaišio audinį, tarkius nusunkite, nuspausdami kiek galima daugiau skysčio.

Bulvių sunką palikite, kad nusistovėtų krakmolas. Tada skystį atsargiai nupilkite į vandenį, kuriame virsite cepelinus (taip verdami cepelinai bus baltesni), o dubens dugne nusistovėjusį krakmolą sudėkite į tarkuotų bulvių masę.

Jei matote, kad krakmolo susidarė nedaug, įberkite 2-3 šaukštus pirktinio bulvių krakmolo. Tam, kad tarkiai nepatamsėtų, galima įdėti sutrintą vitamino C tabletę. Užvirinkite 1/2 stiklinės pieno ir užplikykite išspaustus bulvių tarkius. Įdėkite sutrintas virtas bulves, pasūdykite ir gerai išminkykite. Bulvių masę labai svarbu gerai išminkyti, tuomet verdant cepelinai nesuirs.

Kuo daugiau įdėsite virtų bulvių, tuo cepelinai bus minkštesni. Pats geriausias santykis-1:3. Iš gerai išminkytos bulvių masės drėgnomis rankomis formuokite norimo dydžio didžkukulius. Ant delno išplokite tešlą, dėkite gabalėlį įdaro, atspauskite ir tarp delnų formuokite pailgus didžkukulius.

Juos galite daryti ir apvalius, ypač, jei verdate ir su kitu įdaru, kad atskirtumėte. Didžkukulius dėkite į didelį kiekį pasūdyto verdančio vandens ir virkite apie 20 min. Jei bulvės pasitaikė nelabai krakmolingos, į verdantį vandenį įpilkite truputį šaltame vandenyje ištirpinto krakmolo, tada būsite tikri, kad verdami didžkukuliai nesuirs.

1 balas 2 balai2 balai 3 balai3 balai3 balai 4 balai4 balai4 balai4 balai 5 balai5 balai5 balai5 balai5 balai

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668