8 dideli kopūsto lapai,
60 g lašinukų,
1 svogūnas,
1 raudona saldžioji paprika,
75 g ilgagrūdžių ryžių,
0,5 l mėsos sultinio,
200 g maltos mėsos,
1 kiaušinis,
truputis druskos,
pipirų,
1/4 arb. šaukštelio mairūnų,
1 šaukštas paprikos,
400 g raugintų kopūstų,
2 šaukštai aliejaus,
3 šaukštai pomidorų padažo.
GAMINIMAS:
Svogūną ir lašinukus supjaustykite kubeliais ir paspirginkite keptuvėje. Įpilkite pusę sultinio, suberkite ryžius ir troškinkite 15 min. Papriką supjaustykite gabaliukais, sumaišykite su malta mėsa, įmuškite kiaušinį, sukrėskite išbrinkusius ryžius, įberkite druskos, pipirų, maltos paprikos ir mairūnų.
Išmaišykite. Įdaro dėkite ant kopūsto lapų ir suformuokite balandėlius. Troškintuve įkaitinkite aliejų ir į jį suverskite raugintus kopūstus. Balandėlius sudėkite ant raugintų kopūstų. Likusį sultinį sumaišykite su pomidorų padažu ir supilkite ant balandėlių. Troškinkite uždengtame puode.