1 didelis kopūstas,
400 g maltos kiaulienos,
400 g maltos jautienos,
1 stiklinė virtų ryžių,
2 svogūnai,
2 kiaušiniai,
truputis druskos,
pipirų,
mairūnų,
kalendros,
3 šaukštai miltų,
aliejaus,
2 stiklinės sutarkuotų morkų.
P a d a ž u i:
2 stiklinės vandens,
2 šaukštai miltų,
200 g grietinės,
50 g pomidorų padažo,
truputis druskos.
GAMINIMAS:
Išpjaukite kopūsto kotą, o kopūstą 10-15 min. virkite pasūdytame vandenyje kotu į viršų. Virkite, kol viršutinis lapas atsiskirs nuo gūžės. Tada lapą atsargiai nuimkite (neištraukdami gūžės) ir padėkite atvėsti. Gūžę virkite toliau, kol atsiskirs jau kitas lapas. Ir taip toliau, kol atsiskirs visi lapai.
Svogūną pakepkite su aliejumi. Iš maltos mėsos, virtų ryžių, pakepintų svogūnų, kiaušinių ir prieskonių paruoškite įdarą. Įdaro dėkite ant kopūsto lapų ir formuokite balandėlius. Tada juos apvoliokite miltuose ir pakepkite su aliejumi, kol šonai paskrus. Apkepusius balandėlius sudėkite į puodą sluoksniuodami su tarkuotomis morkomis ir užpilkite vandeniu.
Įberkite truputį druskos ir troškinkite apie 30 min. Tada nupilkite truputėlį skysčio, kuriame troškinasi balandėliai, ir sumaišykite jį su grietine bei pomidorų padažu. Šį mišinį užpilkite ant balandėlių ir dar troškinkite apie 20 min.