400 g virtų bulvių,
100 g fetos,
kiaušinis,
svogūnas,
2 skiltelės česnako,
4 šaukštai miltų,
pagal skonį druskos,
pipirų,
citrinos sulčių,
saujelė skrudintų saulėgrąžų,
šviežių bazilikų šakelių (papuošti).
GAMINIMAS:
Svogūną ir česnakus nulupkite, susmulkinkite, pakepinkite šaukšte sviesto ir atvėsinkite. Bulves sutrinkite šakute ir sumaišykite su trupinta feta, plaktu kiaušiniu, miltais, įmaišykite kepintus svogūnus ir česnakus. Masę pagal skonį pasūdykite, pagardinkite šviežiai maltais juodaisiais pipirais, įlašinkite kelis lašus citrinos sulčių ir pusvalandžiui padėkite į šaldytuvą.
Iš atvėsusios tešlos drėgnomis rankomis formuokite norimo dydžio ir formos blynelius, juos išdėliokite kepimo skardoje, ant viršaus berkite skrudintų saulėgrąžų. Kepkite karštoje orkaitėje apie 25 minutes. Tiekite su mėgstamu padažu papuošus bazilikų lapeliais.