0,5 litro pieno,
apelsinas,
saujelė besėklių razinų,
pagal skonį vanilinio cukraus,
tarkuotos apelsinų žievelės,
stiklinė ryžių,
4 kiaušinių tryniai,
trečdalis stiklinės cukraus,
šaukštas ryžių miltų,
2 šaukštai sviesto,
truputis skrudintų riešutų,
sviesto ir
džiūvėsėlių (formelėms pabarstyti),
sezamų sėklų.
GAMINIMAS:
Iš apelsino išspauskite sultis, jas užvirinkite, suberkite razinas. Į kitą puodą supilkite pieną, suberkite nutarkuotą apelsinų žievelę, ryžius, sukrėskite sviestą ir virkite ant mažos ugnies apie 20 min., kol ryžiai suminkštės. Elektriniu plakikliu iki vientisos masės išplakite kiaušinių trynius su cukrumi, tada sukrėskite atvėsusią ryžių košę.
Supilkite apelsinų sultis, razinas, skrudintus riešutus, ryžių miltus ir viską gerai išmaišykite. Tešlą krėskite į sviestu išteptas ir džiūvėsėliais pabarstytas keksiukų formeles, ant viršaus berkite sezamų, formeles su tešla sudėkite į skardą ir kepkite karštoje orkaitėje apie 40 min. Pudingą tiekite karštą su mėgstama uogiene arba grietine.