Baklažanas,
saliero lapkotis,
2 pomidorai,
200 g bri sūrio,
šviežių mėtų.
M a r i n a t u i:
šaukštas "Sezamų ir wasabi prieskonių",
2 šaukštai sojų padažo,
50 ml ryžių aliejaus,
po šaukštą sezamų aliejaus ir
medaus,
šaukštelis ryžių acto,
saujelė sezamų sėklų,
gabalėlis aitriosios paprikos,
2 skiltelės česnako.
GAMINIMAS:
Baklažaną nuplaukite, supjaustykite pailgomis juostelėmis ir sudėkite į karščiui atsparų kiaurasamtį. Salierus nuplaukite, padalykite į kelias dalis, sudėkite į kiaurasamtį. Kiaurasamtį su daržovėmis pakabinkite virš puodo su verdančiu vandeniu ir apie 15 min. patroškinkite garuose, kad jos suminkštėtų, bet jokiu būdu neištižtų.
Nedideliame inde sumaišykite sojų padažą, ryžių aliejų, sezamų aliejų, prieskonius ir sėklas, česnakus, aitriąsias paprikas ir ryžių actą, sudėkite į jį garintas daržoves ir bent 3 val. palikite, kad pasimarinuotų. Iš marinato išimtas daržoves sluoksniuokite su pomidorų griežinėliais ir bri sūriu. Tiekite papuošus mėtos šakele.