300 g šviežių arba šaldytų lukštentų krevečių,
2 saujelės šviežių špinatų lapelių,
2 nedidelės cukinijos,
saujelė kedrinių pinijų,
ryšulėlis šviežių petražolių,
pagal skonį druskos,
pipirų,
citrinų aliejaus (daržovėms apšlakstyti),
šaukštas "Viduržemio jūros priskonių mišinio".
Krevečių m a r i n a t u i:
4 skiltelės česnako,
pusės citrinos sulčių,
po šaukštą medaus ir
austrių padažo,
šaukšelis saldžiųjų paprikų,
šaukštelis kalendrų,
3 šaukštai aliejaus.
GAMINIMAS:
Krevetes nuplaukite, nusausinkite. Marinatui skirtus produktus sumaišykite plokščiame dubenyje, sumeskite krevetes ir bent 3 val. pamarinuokite. Tada išgriebkite iš marinato, nuvarvinkite ir kepkite ant žarijų, kol lengvai apskrus, bet jokiu būdu neperkepkite - krevetės išdžius. Cukinijas nulupkite, supjaustykite kvadratėliais, apibarstykite "Viduržemio jūros prieskoniais" ir trumpai patroškinkite garuose.
Špinatus perrinkite, nuplaukite, nusausinkite, išdėliokite lėkštėse. Ant viršaus dėkite troškintų cukinijų, užpilkite citrinų aliejaus, išdėliokite keptas krevetes, suberkite smulkintas petražoles ir kedrines pinijas. Tiekite su baltos duonos skrebučiu.