Saujelė įvairių nedidelių traškių salotų lapelių,
didelė gerai prinokusi kriaušė,
saujelė graikinių riešutų,
200 g mėlynųjų pelėsių sūrio,
pagal skonį druskos,
pipirų,
šaukštas citrinos sulčių.
U ž p i l u i:
šaukštas citrinos sulčių,
2 šaukštai aliejaus,
pagal skonį druskos ir
šviežiai maltų juodųjų pipirų,
cukraus.
GAMINIMAS:
Salotas nuplaukite, labai gerai nusausinkite, suberkite į sandarų indą ir dviem valandoms padėkite į šaldytuvą - bus traškesnės. Kriaušę nuplaukite, perpjaukite per pusę, pašalinkite sėklalizdžius, supjaustykite kubeliais ir apšlakstykite citrinų sultimis, kad nepatamsėtų. Riešutus paskrudinkite sausoje keptuvėje ir atvėsinkite.
Salotas išdėliokite į kelis dubenėlius, ant viršaus dėkite kriaušių ir sūrio gabalėlių, berkite riešutus. Salotas pasūdykite, pagardinkite šviežiai maltais juodaisiais pipirais ir apliekite padažu, paruoštu iš citrinų sulčių, aliejaus, žiupsnelio cukraus ir pipirų.