K r e p š e l i a m s:
120 g miltų,
60 g sviesto,
2 tryniai,
pagal skonį druskos.
Į d a r u i:
200 g riebios varškės,
2 šaukštai grietinės,
kiaušinis,
pagal skonį druskos,
džiovintų bazilikų,
saujelė tarkuoto parmezano,
150 g bri sūrio,
200 g špinatų,
šaukštas sviesto,
2 česnakų skiltelės.
GAMINIMAS:
Sviestą sutarkuokite stambia trintuve, sumaišykite su miltais, druska ir užminkykite tešlą. Ją susukite į maistinę plėvelę ir bent 2 val. padėkite į šaldytuvą. Išėmus iškočiokite, stiklinaite išspauskite apskritimus ir klokite juos į norimo dydžio formeles. Paruoškite įdarą: špinatus nuplaukite, nusausinkite, stambiai suplėšykite.
Česnakus nulupkite, sukapokite, pakepinkite šaukšte sviesto, tada sudėkite špinatus ir, kol suminkštės, patroškinkite. Atvėsintus špinatus krėskite į tešlos krepšelius. Varškę iki vientisos masės išsukite su grietine, kiaušiniu, parmezanu ir prieskoniais, sukrėskite ant špinatų. Ant viršaus dėkite po sviesto gabalėlį ir kelis gabalėlius bri sūrio.
Kepkite karštoje orkaitėje apie 30 minučių. Tiekite apibarščius laiškiniais česnakais.