L a š i š ų kremui:
150 g lašišų filė,
100 g kreminės varškės,
saujelė kapotų žalumynų,
po 100 ml riebios ir
neriebios grietinėlės,
šaukštelis želatinos,
šlakelis ryžių acto,
šaukštas kapotų žalumynų (svogūnų laiškų, krapų, petražolių).
S ū r i ų kremui:
100 g rikotos,
po 100 g bri arba
kamambero ir
mėlynųjų pelėsių sūrio,
saujelė mėgstamo kieto tarkuoto šveicariško sūrio,
2 šaukštai grietinės,
pagal skonį kapotų žalumynų ir
gliaudytų pistacijų.
GAMINIMAS:
Lašišų filė susmulkinkite, sudėkite į puodelį, užpilkite neriebia grietinėle, kiek pakaitinkite ir atvėsinkite. Želatiną ištirpinkite truputyje vandens, tada pakaitinkite mikrobangų krosnelėje, supilkite į lašišų masę. Sukrėskite varškę, viską pagardinkite pipirais, keliais lašais ryžių acto, kapotais žalumynais. Jei reikia, pasūdykite.
Lašišų masę išplakite elektriniu plakikliu, tada palengva maišant šaukštu iš apačios į viršų įmaišykite iki standžių putų išplaktą grietinėlę. Lašišų putėsius paskleiskite plokščiame inde - tokiame greičiau sustings. Atskirame indelyje sumaišykite grietinę, rikotą, bri, šveicarišką ir mėlynųjų pelėsių sūrį, kol gausite vienalytę masę.
Įmaišykite kapotas pistacijas, žalumynus ir tolygiai paskirstykite masę ant lašišų kremo. Uždenkite maistine plėvele ir padėkite į šaldytuvą bent 4 val. arba dar geriau - per naktį. Tiekite su baltos duonos skrebučiu arba trapučiais.