5 dideli baravykai (arba 150 g bet kokių mėgstamų grybų, pavyzdžiui, pievagrybių),
1 l natūralaus vištienos sultinio,
100 ml pieno,
svogūnas,
2 skiltelės česnako,
pagal skonį druskos,
pipirų,
laurų lapų,
po 2 šaukštus sviesto ir
miltų,
200 ml neriebios grietinėlės,
saujelė skrudintų baltos duonos kubelių,
200 g rokforo,
100 ml sauso baltojo vyno.
GAMINIMAS:
Svogūnus ir česnakus nulupkite, susmulkinkite ir pakepinkite svieste, kol suminkštės. Kai svogūnai taps permatomi, suberkite miltus ir vis pamaišykite, kad miltai neprisviltų, kaitinkite apie 2 min. Tada supilkite vyną ir kaitinkite, kol dalis jo išgaruos.
Į paruoštą masę pamažu supilkite karštą sultinį, pieną, suberkite prieskonius, smulkintus valytus baravykus ir virkite ant mažos ugnies apie 20 min. Sriubą nukelkite nuo ugnies, suplakite elektriniu plakikliu, tada supilkite grietinėlę, sumeskite trupintą sūrį ir dar kartą užkaitinkite. Tiekite karštą su baltos duonos skrebučiu ir "Ledkalnio" salotos lapeliu.