18 mažų bulvių,
6 šviežios morkos,
saliero gumbas,
3 svogūnai,
ryšelis petražolių,
ryšelis krapų.
P a d a ž u i:
6-8 pomidorai,
3 česnakų skiltelės,
50 g sviesto,
2 šaukštai miltų,
aliejaus,
sultinio,
maltų pipirų,
druskos.
GAMINIMAS:
Bulveles švariai nuskuskite, morkas supjaustykite įstrižais griežinėliais, svogūnus-pusžiedžiais, salierą-dideliais kubeliais, žalumynus susmulkinkite. Pirmiausia su aliejumi pakepkite bulves, jas sudėkite į karščiui atsparų indą. Tada iš eilės kepkite svogūnus, morkas, salierus.
Visas daržoves sumaišykite, krėskite ant bulvių, gausiai apibarstykite žalumynais. Pomidorus įpjaukite kryžmai, nuplikykite karštu vandeniu, o po kelių minučių nulupkite. Minkštimą padalykite skiltelėmis, išimkite sėklas. Gabalėlius pakepinkite.
Česnakus sukapokite ir pakepkite su sviestu. Kai jie maloniai pakvips ir šiek tiek apskrus, suberkite miltus ir maišydami kepinkite, kol pakvips riešutais. Tuomet, vis maišydami, atskieskite sultiniu, sudėkite pomidorus, įberkite pipirų, druskos ir virkite, kol ims tirštėti.
Padažu apipilkite daržoves. Indą uždenkite folija, padarykite kelias angeles garams išeiti. Kepkite iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 30-40 minučių. Apkepą tiekite vieną arba kaip garnyrą prie kepsnių.