4 kriaušės,
750 ml baltojo desertinio vyno,
60 g tiršto medaus,
10 baltųjų pipirų žirnelių,
2 gvazdikėliai,
šaukštelis kalendrų sėklų,
1/2 vanilės lazdelės.
GAMINIMAS:
Į puodą pilkite vyną, krėskite medų. Sudėkite pipirų žirnelius, gvazdikėlius, kalendrų sėklas ir vanilės lazdelę. Užvirkite, sumažinkite ugnį ir penkias minutes pakaitinkite. Kriaušes nuplaukite ir nusausinkite, kotelius palikite. Jas 15-20 minučių pavirkite sirupe ant silpnos ugnies, tada išimkite, apdžiovinkite ir dėkite ant lėkštės.
Uždenkite drėgna servetėle. Sirupą vėl užvirinkite ir kaitinkite, kol trečdalis nugaruos. Tada nukoškite ir ataušinkite. Kriaušes sudėkite į bokalus ar aukštas stiklines, užpilkite 4-5 šaukštus atvėsusio sirupo. Galite tiekti su biskvitiniais sausainiais.