Ėrienos ir šviežių daržovių šutinys receptas  
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Ėrienos ir šviežių daržovių šutinys


Recepto įvertinimas:N/A


INGREDIENTAI:

600 g ėrienos filė,
300 g žalių ankštinių pupelių,
300 g saldžių žaliųjų žirnelių ankščių,
300 g šviežių morkų,
100 g šviežių svogūnų,
2 šaukštai kukurūzų aliejaus,
šaukštelis cukraus,
šaukštas miltų,
200 ml sauso baltojo vyno,
2 pomidorai,
2 česnakų skiltelės,
ryšelis kvapiųjų žolių (lauro lapelis, salieras, petražolių, čiobrelių),
25 g sviesto,
žiupsnelis muskato,
pankolio šaknis,
maltų pipirų,
druskos.

GAMINIMAS:

Nuo ėrienos pašalinkite plėves, sausgysles, mėsą supjaustykite skersai nedideliais griežinėliais. Dideliame puode įkaitinkite kukurūzų aliejų ir juos lengvai apkepinkite. Tada mėsą išimkite, nusausinkite, didesnę dalį riebalų iš puodo išpilkite. Griežinėlius dėkite algal, pabarstykite cukrumi, išmaišykite.

Berkite miltus ir tris minutes pamaišydami kaitinkite. Pilkite vyną, sumaišykite, paskaninkite muskatu, druska ir pipirais. Pomidorus perliekite verdančiu vandeniu, nulupkite odelę, perpjaukite juos pusiau. Česnakus nulupkite, sukapokite, viską meskite į troškinį, gardinkite kvapiosiomis žolelėmis.

Įpilkite truputį vandens, kad jis tik semtų mėsą. Užvirinkite, uždenkite dangčiu ir 35 minutes troškinkite ant silpnos ugnies. Tuo metu nulupkite svogūnus, nuskuskite morkas, paruoškite pupelių ankštis. Keptuvėje įkaitinkite sviestą, sudėkite smulkintas morkas, stambiai supjaustytus svogūnus ir pankolio šaknį.

Pamaišydami daržoves kepkite 10 minučių, tada išimkite ir nusausinkite. Pupelių ankštis 10-12 minučių pavirkite garuose. Į puodą su mėsa sudėkite morkas, svogūnus, pankolius ir žirnelius. Viską sumaišykite, uždenkite ir troškinkite ant silpnos ugnies dar 20-25 minutes.

Kai liks penkios minutės iki pabaigos, sudėkite pupelių ankštis ir atsargiai išmaišykite. Paskanaukite, ar užtenka prieskonių. Ant stalo statykite visą puodą ir šutinį padalykite į pašildytas lėkštes.

1 balas 2 balai2 balai 3 balai3 balai3 balai 4 balai4 balai4 balai4 balai 5 balai5 balai5 balai5 balai5 balai

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668