12 nedidelių kalmarų,
100 g pievagrybių,
citrina,
cukinija,
morka,
raudona saldžioji paprika,
geltona saldžioji paprika,
2 šaukštai aliejaus,
druskos,
maltų pipirų,
žalumynų.
P a d a ž u i:
100 ml sojų padažo,
100 ml ryžių degtinės,
25 g šviežio imbiero,
česnako skiltelė,
šaukštas cukraus,
1/2 šaukštelio krakmolo.
GAMINIMAS:
Pievagrybius suraikykite ir apšlakstykite citrinų sultimis. Visas daržoves supjaustykite šiaudeliais. Į puodą įpilkite šaukštą aliejaus, penkias minutes pakepkite morkas, paprikas ir cukinijas. Suberkite grybus, išmaišykite, skaninkite druska, pipirais ir kepkite dar penkias minutes.
Kalmarus išvalykite ir nuplaukite. Užpilkite juos verdančiu vandeniu, minutę palaikykite, tada nusunkite ir įdarykite daržovių mišiniu. Atvirą kraštą sutvirtinkite mediniais smeigtukais. Paruoškite padažą. Imbierus bei česnakus nuvalykite ir susmulkinkite.
Į keptuvę pilkite ryžių degtinę, užvirinkite ir uždekite. Kai ugnis užges, pilkite sojų padažą, krėskite imbierus, česnakus, virkite tris minutes pamaišydami, tada nukoškite. Suberkite cukrų, krakmolą ir išmaišykite.
Įdarytus kalmarus sudėkite į karštą, aliejumi išteptą keptuvę, iš kiekvienos pusės apkepkite po pusę minutės. Juos apliekite padažu ir atsargiai vartydami pakepinkite dar dvi minutes. Galiausiai keptuvę nukaiskite, ištraukite smeigtukus ir kalmarus sudėkite į dubenį. Puoškite šviežiais žalumynais.