Šaukštas alyvuogių aliejaus,
svogūno,
20 g petražolių,
250 g kumpio,
grietinės,
moliūgo,
2 morkos,
750 ml daržovių arba vištienos sultinio,
125 g rūkytos šoninės,
druskos,
juodųjų pipirų.
GAMINIMAS:
Puode įkaitinkite aliejų ir 6-8 minutes ant silpnos ugnies apkepkite supjaustytus svogūną ir bekoną. Kepkite vis pamaišydami, kol svogūnas pagels. Sudėkite nuvalytus ir supjaustytus moliūgą ir morkas, supilkite sultinį. Palaukite, kol užvirs, ir virkite 20 minučių.
Tuo metu 5-6 minutes atskirai keptuvėje apkepkite smulkiai supjaustytą rūkytą šoninę, kol apskrus. Plaktuvu suplakite sriubą iki vienalytės piurė, ant viršaus uždėkite grietinės, užberkite petražolių ir pakeptos šoninės.