2 kiaušiniai,
pusė stiklinės cukraus,
pusė stiklinės miltų,
litras grietinėlės,
200 g miltinio cukraus,
8 šaukštai vyšnių likerio,
125 g vyšnių (be kauliukų),
120 g juodojo šokolado,
12 lazdynų riešutu.
GAMINIMAS:
1. Kiaušinių trynius atskiriame nuo baltymų, sumaišome su cukrumi ir gerai išsukame. Paskui įmaišome miltus.
2. Baltymus plakame, kol susidaro standžios putos, ir pamažu įmaišome į tešlą.
3. Paruoštą tešlą tuoj pat supilame į kepimo formą ir kepame 190°C karštumo orkaitėje 15 min.
4. Trečdalį šokolado sutarkuojame ir atidedame. Kitą susmulkiname ir ištirpiname garų vonelėje. Atvėsiname.
5. 150 g cukraus suberiame ant uogų, gerai sumaišome plaktuvu ir padedame pastovėti šaltai.
6. Išplakame 250 ml grietinėlės ir išmaišome su atvėsintu šokoladu. Šią masę užtepame ant ataušinto biskvito, įdėto į torto formą. Trumpam padedame į šaldiklį.
7. Išplakame dar 250 ml grietinėlės ir sumaišome su uogų mase. Šią masę užtepame ant torto ir vėl trumpam padedame į šaldiklį.
8. Išplakame dar 250 ml grietinėlės, išmaišome su vyšnių likeriu ir uždedame ant uogų masės. Vėl trumpam padedame į šaldiklį.
9. Išplakame likusią grietinėlę su likusiu miltiniu cukrumi. Sudedame į konditerinį maišelį arba svirkštą.. Tortą papuošiame grietinėle, tarkuotu šokoladu ir lazdynų riešutais. Padedame į šaldiklį.
10. Valandą prieš tiekdami išimame tortą is šaldiklio ir padedame į šaldymo kamerą.
Pastabos:
Gaminimo laikas: 55 min. Papildomas laikas: 4 val. Porcijoje: apie 80 kcal (6 porcijos)