3 stiklinės mėlynių,
1/2 stiklinės cukraus.
T e š l a i:
3 stiklinės miltų,
kiaušinis,
1 citrinos žievelė,
žiupsnelis druskos,
žiupsnelis cukraus.
GAMINIMAS:
Iš tešlai skirtų produktų ir 2/3 stiklinės vandens užminkykite kietą, tamprią tešlą. Ją 20-30 minučių palaikykite, tada padalykite į kelias dalis ir iškočiokite į volelius. Kiekvieną volelį supjaustykite. Tešlos gabalėlius plonai iškočiokite į 5-7 cm skersmens blynelius. Pabarstykite juos miltais ir sudėkite į krūvelę, kad nedžiūtų.
Mėlynes užpilkite cukrumi ir atsargiai sumaišykite. Nuo tešlos skrituliukų vienos pusės kruopščiai nupurtykite miltus, į vidurį dėkite šaukštelį mėlynių su cukrumi, užspauskite kraštus ir užsukite "virvele". Dideliame puode užvirkite pasūdyto vandens, dėkite virtinukus ir virkite, kol jie išplauks į paviršių. Tiekite su grietine.