500 g kalmarų filė,
150 g ryžių,
4 šaukštai sviesto,
100 ml šviežių pomidorų sulčių,
4 svogūnai,
maža šviežio česnako galvutė,
aitrioji paprika,
petražolių arba krapų,
lauro lapelis,
maltų pipirų,
druskos.
GAMINIMAS:
Pirmiausia kartu su česnaku išvirkite kalmarus, išgriebkite juos, o jų sultinyje išvirkite ryžius. Keptuvėje išlydykite sviestą ir pakepinkite smulkintus svogūnus. Supilkite pomidorų sultis, maišant 10 minučių pakaitinkite ant silpnos ugnies, pagardinkite druska ir pipirais.
Svogūnų bei pomidorų sulčių troškinį liekite į puodą su verdančiais ryžiais ir dar pakaitinkite. Virimo pabaigoje į sriubą suberkite mažais kubeliais supjaustytus kalmarus, aitriąją papriką, įmeskite lauro lapelį. Tiekiamą sriubą pabarstykite smulkintais žalumynais.