1,5 kg moliūgo,
1 kg cukraus,
2 apelsinai,
3 citrinos,
6-8 gvazdikėliai.
GAMINIMAS:
Moliūgus nulupkite, pašalinkite sėklas, minkštimą supjaustykite kubeliais. Citrinas ir apelsinus nušveiskite šepetėliu ir nuplaukite po tekančiu vandeniu. Vaisių nelupkite, supjaustykite kuo plonesniais griežinėliais, padalykite juos į keturias dalis. Moliūgusw ir vaisius sudėkite į puodą, užpilkite 1 l vandens, užvirinkite.
Sumažinkite ugnį ir virkite maždaug 30 min. Suberkite cukrų, įmeskite gvazdikėlius, maišant pakaitinkite, kol ištirps cukrus. Pavirkite dar pusvalandį. Karštą džemą supilkite į stiklainius ir užsukite. Auksinės spalvos aromatingas moliūgų džemas tiks su blynais, varškės apkepu ar košėmis.