400 g moliūgo,
8 riekės skrudinimui skirtos duonos,
3 kiaušiniai,
2 tryniai,
šaukštelis vanilinio cukraus,
100 g plakamosios grietinėlės,
150 g pieno,
80 g cukraus,
šaukštas sviesto,
šaukštelis cinamono.
S i r u p u i:
stiklinė vandens,
3-4 šaukštai cukraus,
šaukštelis cinamono,
apelsinų žievelių,
keli gvazdikėliai.
GAMINIMAS:
Išvirkite sirupą, pagardinkite cinamonu, gvazdikėliais ir apelsinų žievelėmis, atvėsinkite.Moliūgą supjaustykite šiaudeliais, užpilkite sirupu, per naktį laikykite šaldytuve. Nupjaukite duonos plutelę, išdėliokite riekeles ant stalo ir plonai iškočiokite. Išgriebkite moliūgų šiaudelius iš sirupo ir nuvarvinkite.
Į kiekvieną riekelę įvyniokite po 3-4 moliūgo gabalėlius. Kepimo formą patepkite sviestu, sudėkite duonos ir moliūgų suktinukus. Dubenyje suplakite kiaušinių trynius, vanilinį cukrų, grietinėlę, pieną, cukrų ir cinamoną, supilkite ant suktinukų. Kepkite iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje maždaug 25 min.