Jauna cukinija,
200 g varškės,
50 ml grietinėlės,
8 vytinto kumpio griežinėliai,
skiltelė česnako,
druskos.
M a r i n a t u i:
4 šaukštai alyvuogių aliejaus,
šaukštas šviežiai spaustų citrinų sulčių,
skiltelė česnako,
šaukštelis įvairių žolelių mišinio,
druskos ir
pipirų.
GAMINIMAS:
Dubenyje sumaišykite alyvuogių aliejų ir citrinų sultis, suberkite prieskonius, pasūdykite. Cukinijas nuplaukite, supjaustykite išilgai plonais griežinėliais, sudėkite į marinatą ir palaikykite maždaug 15 min. Cukinijų griežinėlius iškepkite ant grotelių arba keptuvėje.
Jei cukinijas kepsite keptuvėje, sudėkite ant popierinio rankšluoščio, kad nusivarvėtų. Įkaitintame aliejuje trumpai apkepkite vytinto kumpio griežinėlius. Leiskite atvėsti. Elektriniu grūstuvu sutrinkite varškę, įmaišykite grietinėlę, išspauskite česnaką, pagal skonį pasūdykite.
Ant cukinijos riekeles dėkite kumpį, ant viršaus užtepkite varškės kremo, suvyniokite ir persmeikite dantų krapštuku. Tiekite kaip užkandį su šviežiais gražgarsčių lapeliais ir pomidorais.