2 baklažanai,
400 g moliūgų,
4 stambūs pomidorai,
2 šaukštai alyvuogių aliejaus,
2 stambūs svogūnai,
3 česnakų skiltelės,
šviežių bazilikų,
baltos duonos,
50 g čederio,
2 šaukštai kedrų riešutų,
maltų pipirų,
druskos.
GAMINIMAS:
Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir apkepinkite pjaustytus svogūnus. Suberkite grūstus česnakus, išmaišykite ir minutę pakaitinkite. Į keptuvę su svogūnais sudėkite baklažanų ir moliūgų griežinėlius, išmaišykite, pakepinkite dar penkias minutes.
Galiausiai berkite nuluptus ir stambiai suraikytus pomidorus, bazilikus, pilkite 150 ml vandens. Gardinkite druska, pipirais, gerai išmaišykite, uždenkite ir patroškinkite, kol daržovės suminkštės.
Troškintas daržoves sudėkite į ugniai atsparų kepimo indą, ant viršaus išdėliokite duonos riekeles ir apibarstykite tarkuotu sūriu bei kedrų riešutais. Troškinį šaukite į įkaitintą orkaitę ir kepkite tol. kol patiekalas gražiai parus.