2 baklažanai,
150 g papajų,
1/2 ilgo agurko,
3 šaukštai raudonojo vyno acto,
šaukštas medaus,
šaukštas saldaus sojų padažo,
2 šaukštai aliejaus,
4 šaukšteliai sezamų aliejaus,
maža žalia aitrioji paprika,
šaukštelis šviežiai malto imbiero,
šaukštelis kepintų sezamų sėklų,
šaukštas kapotų mėtų ir
kalendrų lapelių,
maltų pipirų,
druskos.
GAMINIMAS:
Baklažanus supjaustykite išilgai plonomis juostelėmis. Iš acto, sojų padažo, medaus, aliejaus ir sezamų aliejaus pagaminkite marinatą. Juo užpilkite baklažanus ir 10-12 valandų palikite pastovėti. Marinuotus griežinėlius kepkite ant grotelių po penkias minutes iš abiejų pusių. Tada baklažanus sudėkite atgal į marinatą, kad atvėstų.
Tuo metu paruoškite įdarą. Agurką ir papają nulupkite, išskobkite sėklas, minkštimą supjaustykite labai mažais kubeliais. Aitriąją papriką išvalykite, taip pat susmulkinkite. Papają, agurkus, sezamus, imbierą, aitriąją papriką ir smulkintus žalumynus sumaišykite. Įdarą skaninkite druska, pipirais ir dviem šaukšteliais marinato. Ant baklažanų juostelių krėskite įdaro ir suvyniokite.