Pusė stiklinės pieno,
100 g juodojo šokolado,
250 g plytelė pieninio šokolado,
2 kiaušiniai,
20 g cukraus,
šaukštas romo,
indelis riebios grietinėlės (plakti).
GAMINIMAS:
Šokoladą sulaužykite nedideliais gabalėliais, sumeskite į indelį su pienu ir išlydykite puodelyje virš garų. Turi pasidaryti vientisa masė. Kiaušinių trynius atskirkite nuo baltymų. Trynius iki vientisos masės išsukite su cukrumi ir palengva įmaišykite į šiek tiek pravėsusį šokoladą, supilkite romą. Kiaušinių baltymus išplakite iki standžių putų ir atsargiai maišant šaukštu iš apačios į viršų sukrėskite į šokoladinę masę.
Grietinėlę gerai atvėsinkite šaldytuve, tada išplakite iki standžių putų ir atsargiai šaukštu įmaišykite į pradėjusią stingti putėsių masę. Šokoladinius putėsius išpilstykite į dailios formos indelius ir bent 6 val. palaikykite šaldytuve. Galite tiekti su uogomis, mėtų lapeliais ir šokolado drožlėmis.