10 didelių grybų kepurėlių (pavyzdžiui, rudmėsių, grūzdų, baravykų, pievagrybių),
6 nemažos skiltelės česnakų,
2 šaukštai aliejaus,
ryšulėlis šviežių petražolių,
3 šaukštai chereso,
saujelė anakardžių riešutų,
pagal skonį druskos,
šviežiai maltų juodųjų pipirų,
nedidelė šakelė rozmarinų,
šaukštas citrinų sulčių,
įvairių salotų lapelių.
GAMINIMAS:
Grybus labai gerai nuvalykite, nuplaukite ir nusausinkite. Didesnes kepurėles galite ir kiek pamulkinti. Česnakus nulupkite, supjaustykite griežinėliais, suberkite į keptuvę su aliejumi, kapotomis petražolėmis ir pusvalandžiui palikite pastovėti, kad aliejus prisigertų česnakų ir žalumynų kvapo, tada česnakus pakepinkite.
Kai česnakai dailiai pagels, suberkite kapotus anakardžius, supilkite cheresą, kiek pakaitinkite, tada sudėkite grybų kepurėles, jas pagal skonį pasūdykite, pagardinkite šviežiai maltais juodaisiais pipirais ir kepkite ant mažos ugnies apie 20 min., kol išgaruos dalis skysčio. Pabaigoje grybus apšlakstykite citrinų sultimis, suberkite kapotus rozmarinus ir tiekite karštus su salotų lapeliais.