600 g braškių,
po 400 g serbentų ir gervuogių,
200 g aviečių,
400 g cukraus,
300 ml putojančio šampanizuoto vyno.
P u t ė s i a m s:
100 g baltojo konditerinio šokolado masės,
250 ml grietinėlės,
1 pakelio vanilinio cukraus,
kelių melisų šakelių.
GAMINIMAS:
Grietinėlę užvirinkite, nukaiskite, joje ištirpdykite baltąjį šokoladą, suberkite vanilinį cukrų. Masę ataušinkite ir gerai atšaldykite. Atseikėkite 100 g braškių bei po 50 g kitų uogų, braškes susmulkinkite, sumaišykite su kitomis uogomis bei trupučiu cukrum.
Likusias uogas užvirinkite su likusiu cukrum, pertrinkite per sietelį, supilkite vyną ir ataušinkite. Šaltą šokolado masę stipriai plakite, kol susidarys putų akučių. Į sriubą sudėkite su fruktoze sumaišytas uogas bei putėsių leistinius.