200 g baltos duonos arba batono,
500 g rabarbarų,
2 l vandens,
100 g cukraus,
2 kiaušinių,
250 g grietinės arba rūgpienio,
200 g braškių, vyšnių,
3-4 abrikosų,
1 šaukšto vanilinio cukraus,
nedidelės cinamono lazdelės žievės,
3-4 gvazdikėlių.
GAMINIMAS:
Duoną arba batoną supjaustykite kubeliais ir padžiovinkite. Nuvalytus rabarbarų stiebus supjaustykite kubeliais ir suberkite į verdantį vandenį. Sudėkite duonos kubelius, įmeskite cinamono, gvazdikėlius, suberkite cukrų, vyšnias, pasmulkintas braškes ir dar trumpai pakaitinkite.
Kiaušinių trynius išplakite su grietine, maišant supilkite į kaitinamą sriubą ir nukaiskite. Į verdantį vandenį po šaukštą sudėkite iki standžių putų su žiupsneliu cukraus išplaktus baltymus - išvirs lengvi oriniai kukuliukai. Sriubą patiekite su baltyminiais kukuliais.