300 g vištienos kepenėlių,
svogūnas,
2 šaukštai aliejaus,
100 g sviesto,
4 česnako skiltelės,
70 g brendžio,
po žiupsnelį cukraus,
muskatų ir
paprikų,
pagal skonį maltų juodųjų pipirų ir
druskos,
5 šaukštai portveino,
2 šaukštai konjako,
tarkuota apelsino žievelė.
GAMINIMAS:
Sumaišykite portveiną, konjaką ir tarkuotą apelsino žievelę. Mišiniu apliekite paruoštas kepenėles ir palikite valandai pastovėti. Keptuvėje įkaitinkite riebalus. Sudėkite smulkintus svogūnus, česnakus, įberkite cukraus, išmaišykite ir kepkite, kol svogūnai pagels.
Sudėkite iš marinato išgriebtas susmulkintas kepenėles ir kepkite 5-7 minutes. Išgriebkite kepenėles ir svogūnus iš keptuvės ir sutrinkite elektriniu plakikliu. Į keptuvę supilkite brendį, suberkite muskatus, paprikas ir minutę pakaitinkite.
Sudėkite sviestą ir kaitinkite, kol jis išsilydys. Masę sumaišykite su kepenėlių mase. Pasūdykite, pagardinkite pipirais ir sudėkite į indą aukštomis sienelėmis. Pastatykite į šaldytuvą. Tiekite supjaustytą griežinėliais.