Virta vištos krūtinėlė,
gabalėlis šoninės,
stiklinė ryžių,
3 stiklinės vištienos sultinio,
3 kiaušiniai,
3 šaukštai grietinės,
100 g tarkuoto fermentinio sūrio,
1/2 stiklinės ryžių dribsnių,
1/2 litro aliejaus,
džiovintų pomidorų.
GAMINIMAS:
Šoninę supjaustykite juostelėmis ir paskrudinkite karštoje keptuvėje. Sudėkite stambiais kubeliais pjaustytą vištos krūtinėlę ir maišydami kepkite, kol gražiai apskrus. Džiovintus pomidorus susmulkinkite. Ryžius suberkite į puodą, užpilkite vištienos sultiniu ir virkite, kol suminkštės.
Sudėkite kiaušinių trynius, suberkite sūrį, pagal skonį įberkite druskos ir gerai išmaišykite. Iš atvėsusios masės riebalais pateptomis rankomis suformuokite slyvos dydžio rutuliukus. Į kiekvieną pirštu įspauskite po žiupsnelį smulkintų džiovintų pomidorų ir po gabalėlį skrudintos vištos krūtinėlės.
Kiekvieną ryžių rutuliuką pavoliokite standžiai išplaktuose kiaušinių baltymuose, paskui - ryžių dribsniuose. Kepkite giliame puode gerai įkaitintame aliejuje apie 3 minutes. Tiekite su šviežių daržovių salotomis.