250 g kurios nors rūšies rizoto ryžių,
250 g mėgstamų grybų (pavyzdžiui, baravykų, pievagrybių),
pusė stiklinės sauso baltojo vyno,
šaukštas sviesto,
litras natūralaus daržovių sultinio,
3 šaukštai aliejaus,
svogūnas,
3 skiltelės česnako,
saujelė šviežiai tarkuoto parmezano,
žiupsnelis aitriosios paprikos,
pagal skonį druskos,
šviežiai maltų pipirų,
krapų šakelių (papuošti),
šaukštas sviesto grybams kepti.
GAMINIMAS:
Grybus kruopščiai nuplaukite, nuvalykite, susmulkinkite ir apkepkite keptuvėje svieste.Svogūnus ir česnakus nulupkite, susmulkinkite ir pakepinkite aliejuje. Kai šios daržovės pasidarys permatomos, į keptuvę suberkite ryžius, gerai išmaišykite ir kepinkite, kol ryžiai taps permatomi ir sugers visą svogūnų skystį.
Tik tada galite pilti būtinai kambario temperatūros vyną. Kai ryžiai jį sugers, po truputį pilkite karštą sultinį. Kiekvieną kartą įpylus sultinio, gerai išmaišykite, kad ryžiai neliptų prie dugno, ir palaukite, kol skystis susigers arba išgaruos. Tada galite pilti kitą porciją sultinio.
Taip brinkykite ryžius apie 15 min. Kai ryžiai bus tirštos košės konsistencijos, suberkite druską, pipirus, aitriąją papriką ir krapus. Galiausiai įmaišykite svieste apkeptus grybus, nukelkite keptuvę nuo ugnies ir įmaišykite tarkuotą parmezaną.