450 g šviežių mėgstamų grybų,
1/2 stiklinės tirpinto sviesto,
3 stiklinių baravykų sultinio,
4 šaukštų miltų,
4 šaukštų smulkintų šviežių petražolių,
pusės stiklinės sauso balto vyno arba pilkite daugiau sultinio,
1 stiklinės grietinėlės.
GAMINIMAS:
Grybus supjaustykite griežinėliais. Puode įkaitinkite sviestą, sudėkite grybus ir pakepinkite apie 5 min. Tuomet suberkite miltus ir nuolatos maišant supilkite sultinį, berkite petražoles ir supilkite vyną.
Palaukite, kol užvirs, sumažinkite ugnį ir supilkite grietinėlę. Dar kelias minutes pakaitinkite ir galite skanauti. Ant sriubos galite uždėti pievagrybių grioežinėlių, pabarstykite pjaustytų svogūnų laiškų.