450 g špinatų (tinka ir šaldyti),
2 šaukštų sviesto,
nedidelio svogūno,
2 šaukštų miltų,
1 stiklinės pieno,
2 stiklinių vištienos sultinio,
pagal skonį "Tabasko" padažo,
po žiupsnelį druskos,
pipirų,
muskato.
GAMINIMAS:
Smulkiai supjaustykite svogūną, atskirai pašildykite pieną ir pasiruoštą sultinį. Jei sriubą virsite iš šaldytų špinatų, juos atšildykite. Puode ant silpnos ugnies ištirpinkite sviestą ir apskrudinkite svogūnus. Maišant po truputį supilkite pieną bei sultinį, dėkite miltus ir pakaitinkite kelias minutes. Į skystį sudėkite špinatus, paskaninkite druska, pipirais ir muskatu.
Įpilkite "Tabasko" padažo pagal skonį ir palikite virti 5-10 min., kol špinatai suvirs. Tuomet puodą nukaiskite, tyrę gerai išmaišykite rankiniu arba elektriniu maišytuvu ir vėl uždėkite virti 2 min. Sriuba labai skani ir viena, tačiau patiekiant į lėkštę galite įdėti šaukštą natūralaus jogurto, įberti žiupsnelį šviežių smulkintų žalumynų.