3 pomidorai,
3 trumpavaisiai agurkai,
150 g fetos sūrio,
raudonasis svogūnas,
saldžioji paprika,
pagal skonį druskos,
saujelė juodųjų alyvuogių,
pagal skonį pipirų,
raudonėlių,
1/4 puodelio alyvuogių aliejaus,
3 šaukštai raudonojo vyno acto.
GAMINIMAS:
Pomidorus supjaustykite ir sudėkite į vidutinio dydžio dubenį. Agurkus ir išvalytą papriką supjaustykite vidutinio dydžio gabalėliais, svogūną nulupkite, supjaustykite vidutinio storio griežinėliais ir sudėkite ant pomidorų. Šalia berkite alyvuogių ir stambių fetos sūrio kubelių.
Atskirame inde alyvuogių aliejų sumaišykite su vyno actu ir raudonėliais. Gerai suplakite, pagardinkite šviežiai maltais juodaisiais pipirais, pasūdykite ir palikite kiek pastovėti. Užpilu apliekite salotas. Valgykite su šviežia pita duona.