Kepaliukas itališkosios duonos,
3 pomidorai,
3 skiltelės česnako,
raudonasis svogūnas,
3 šaukštai alyvuogių aliejaus,
pagal skonį druskos,
šviežiai maltų juodųjų pipirų,
šviežių ir džiovintų bazilikų.
GAMINIMAS:
Pomidorus ir svogūną susmulkinkite atskirame indelyje sumaišykite su smulkintais česnakais, šlakeliu alyvuogių aliejaus, pipirais, druska, bazilikų lapeliais. Duoną supjaustykite maždaug centimetro storio riekelėmis, pakepinkite keptuvėje arba ant grotelių.
Dar šiltą įtrinkite perpjauta česnako skiltele ir vos vos apšlakstykite, o dar geriau apipurkškite alyvuogių aliejumi ir aptepkite šiltu paruoštu užtepu. Puoškite šviežiais ir džiovintais bazilikų lapeliais.