1 kg jautienos,
3 svogūnų,
3 šaukštų aliejaus,
2 česnako skiltelių,
200 ml raudonojo vyno,
1 indelio konservuotų baltųjų pupelių (200 ml),
2 paprikų,
2 l jaurienos sultinio,
5 šaukštų pomidorų pastos,
žiupsnelio aitriųjų paprikų,
druskos,
pipirų.
GAMINIMAS:
Jautieną supjaustykite mažais kubeliais, užberkite druskos, pipirų ir išmaišykite. Susmulkintą svogūną sudėkite į keptuvę ir truputį apkepkite, sudėkite mėsą, suberkite susmulkintą česnaką ir vis pamaišant kepkite. Supilkite vyną, palaukite, kol užvirs, ir nukelkite nuo ugnies.
Puode užvirinkite 2 l jautienos sultinio, sudėkite mėsą su svogūnais bei česnakais ir virkite apie 20 min., kol mėsa suminkštės. Paprikos ankštis nuplaukite, išimkite sėklalizdžius, supjaustykite nedideliais kubeliais ir dėkite į sriubą likus virti 10 min. kartu su pomidorų pasta. Likus virti 5 min. sudėkite konservuotas pupeles, pagal skonį įberkite druskos, pipirų ir paprikos miltelių.