P a d a ž u i:
100 ml alyvuogių aliejaus,
1 citrinos sulčių,
druskos,
šviežiai maltų pipirų,
po 1 šaukštelį šviežių rozmarinų,
raudonėlių,
čiobrelių,
mėtų.
S a l o t o m s:
6 nedidelių agurkų,
kelių salotų lapų,
1 šaukštelio sezamų sėklų,
2 didelių apelsinų.
GAMINIMAS:
Nuplaukite agurkus ir apelsinus. Nuluptus apelsinus supjaustykite skiltelėmis, o agurkus supjaustykite išilgai plonomis juostelėmis. Salotų dubenyje sumaišykite druską, pipirus ir išspaustas citrinos sultis. Nuolat maišant lėtai supilkite alyvuogių aliejų.
Į lėkštę gražiomis eilėmis sudėkite agurkus, apelsinus, suplėšytus salotų lapus ir žoleles. Viską apipilkite paruoštu padažu. Apibarstykite sezamų sėklomis ir žiupsneliu rupios druskos.