2 nedidelės prisirpusios saldžios kriaušės,
ant peilio galo šafrano gijų,
pusė stiklinės rudojo cukraus,
tarkuotų žaliosios citrinos žievelių,
stiklinė desertinio vyno,
pagal skonį gvazdikėlių,
kvapiųjų pipirų,
cinamono,
kelios plytelės juodojo šokolado (kriaušių koteliams aplieti),
šviežių mėtų lapelių (papuošti).
GAMINIMAS:
Kriaušes nuplaukite, nulupkite, kotelius palikite. Į nedidelį puodelį supilkite po stiklinę vyno ir vandens, sumeskite prieskonius ir užvirinkite. Į verdantį sirupą dėkite kriaušes ir vis pavartant virkite ant mažos ugnies 10-20 min. (nelygu kriaušių rūšis), kol kriaušės suminkštės. Paruoštas kriaušes išgriebkite ir atvėsinkite.
Tada padarykite jose skylutes ir prismaigstykite mėtų lapelių. Kriaušių kotelius apliekite lydytu šokoladu. Nuo kriaušių likusį sirupą perkoškite ir dar pakaitinkite, kol gerokai sutirštės. Kriaušes tiekite aplietas sirupu. Gardu valgyti su vaniliniais ledais.