200 g jautienos išpjovos arba kumpio,
salotų lapelių ir šaldytų mėlynių,
kelios šakelės šviežių rozmarinų,
2 šaukštai aliejaus,
pusės citrinos sulčių,
šaukštelis "Provanso" žolelių prieskonių,
pagal skonį druskos,
pipirų,
aitraus mangų padažo,
šaukštas "Pesto" padažo su bazilikais.
GAMINIMAS:
Jautienos gabalėlį nuplaukite, nusausinkite, gausiai įtrinkite rupia druska ir stambiai maltais kelių rūšių pipirais. Suvyniokite į plėvelę ir atšaldykite kameroje. Išimtą iš šaldytuvo jautienos gabalėlį labai trumpai, kad krašteliai vos paruduotų, iš visų pusių apkepkite karštoje keptuvėje, vėl pusvalandžiui įkiškite į šaldymo kamerą. Supjaustykite ir išdėliokite lėkštėse.
Iš aliejaus, žolelių ir citrinų sulčių ir aitraus mangų padažo paruoškite užpilą ir pilkite jo į lėkštes su jautiena. Šalia krėskite po šaukštelį "Pesto" padažo ir išdėliokite šaldytas mėlynes. Valgykite su traškiomis salotomis ir žalumynų sviestu aptepta skrudinta itališka balta duona.