3 dideli baklažanai,
pusė stiklinės mėgstamo tarkuoto kietojo sūrio,
pagal skonį druskos,
pipirų,
alyvuogių aliejaus.
Mėsos padažui:
400 g jautienos faršo,
didelis svogūnas,
3 česnako skiltelės,
didelė skardinė smulkintų pomidorų be odelių,
šaukštas aitriųjų paprikų padažo,
pusė puodelio raudonojo vyno,
saujelė džiūvėsėlių,
cinamono lazdelė,
druskos,
pipirų.
Baltajam padažui:
šaukštas sviesto,
2 šaukštai kvietinių miltų,
400 ml pieno,
svogūnas,
pagal skonį tarkuotų muskatų,
laurų lapelių,
gvazdikėlių.
GAMINIMAS:
Baklažanus nuplaukite, supjaustykite maždaug centimetro storio griežinėliais, pasūdykite ir palikite pusvalandį pastovėti, kad dingtų kartumas, tada nuvalykite ir iš abiejų pusių apkepkite aliejuje. Mėsos padažui keptuvėje pakepinkite smulkiai pjaustytą svogūną, česnako skilteles. Sukrėskite šakute maigytą faršą, trintus pomidorus, aitriųjų paprikų padažą, supilkite vyną, suberkite džiūvėsėlius.
Pasūdykite, pagardinkite cinamonu ir troškinkite ant mažos ugnies apie 40 min., kol išgaruos skystis. Pagaminkite baltąjį padažą. Pieną užkaitinkite su nuluptu svogūnu, tarkuotais muskatais, laurų lapeliais ir gvazdikėliais. Nulėkusi nuo ugnies, perkoškite per kiaurasamtį. Puode išlydykite sviestą, įmaišykite miltus, plakdama pamažu supilkite pieną.
Kepimo skardoje sluoksniuokite baklažanus, mėsos ir baltąjį padažus. Kepkite karštoje orkaitėje apie 25 min. Užberkite tarkuoto sūrio ir kepkite dar apie 10 min., kol apkepas pasidarys auksinės spalvos. Tiekite su gražgarsčių lapeliais.